top of page

ABOUT US

"Den burmesiske Theravada buddhistiske foreningen (DBTBF) " ble stiftet den 16 desember 2005 for våre burmesiske buddhister.

Første perioden var de munkene bor i furulundvegen 53, på Sørumsand. I 2013 har vi kjøpt et hus på Kløfta og munkene bo der. 

DBTFs logo er gullfarget og symboliserer "Magga", den edlen åttefoldige vei.

OUR VISION

Våre Formål er 

  1. Å opprettholde buddhismen og dens tradisjonelle religiøse aktiviteter blant burmesiske og andre buddhister i Norge.

  2.  Å samarbeide med og å fremme og styrke vennskap mellombuddhistiske organisasjoner og enkeltindivider og mellom andre religioner og religiøse organisasjoner i Norge.

  3.  Å fremme buddhismen i Norge.

 

WHAT WE DO

Praktiske målene er å legge til rette for et burmesisk theravada buddhistisk tempel/kloster, å legge til rette for religiøse tjenester og ritualer for burmesiske og andre buddhister, å organisere religiøse tjenester og religiøse og andre tradisjonelle ritualer, å bringe den buddhistiske lære til alle buddhister og andre som ønsker å lære om og å praktisere buddhisme. 

Siste målet er å holde ved like og å fremme og sikre vennskap mellombuddhistiske organisasjoner og buddhister generelt og mellom dem og mennesker fra andre religioner og deres organisasjoner i Norge. Videre er det et mål i samarbeide nært med mennesker som tilhører andre religioner og deres organisasjoner for allmennhetens gode når hensikten ikke er å skade buddhismen.

OUR COMMUNITY

DBTBF vil hvert år arrangere markeringer av ulike helligdager.

De to viktigste helligdagene er: 1] Dagen far Buddhas fødsel,

oppvåkning og død, og 2) Siste dag far fasteperioden {munkenes retreatperiode). Dette er bevegelige helligdager.

FIND OUR SOCIATY 

I'm a paragraph. Click here to add your own text and edit me. It’s easy. Just click “Edit Text” or double click me to add your own content and make changes to the font. I’m a great place for you to tell a story and let your users know a little more about you.

bottom of page